Fabeltjeskrant

Fabeltjeskrant
Dekbedovertrek Dierenbos
Artikelcode 1211569
29,95 20,00
op voorraad
Fabeltjeskrant dekbedovertrek ‘Dierenbos. Een kinderdekbedovertrek van 100% katoen in de maat 140 x 200 cm met daarop een prachtige, kleurrijke afbeelding gedrukt van het Dierenbos van de Fabeltjeskrant.
Fabeltjeskrant
Dekbedovertrek Dierenbos
29,95 20,00
Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant is al sinds 1968 op televisie te zien. Het is een korte uitzending net voor kinderbedtijd waarbij de dagelijkse gebeurtenissen uit het Grote Dierenbos te zien zijn. Meneer de Uil is de verteller in de serie, hij leest ook het nieuws voor uit de Fabeltjeskrant. Meneer de Uil wenst de kijkbuiskinderen aan het eind van elke aflevering een goede nachtrust toe.

Door de jaren heen zijn er vele personages in de Fabeltjeskrant te zien geweest. Meneer de Uil, Momfer de Mol, Piet de Pad, Hondje Woef, Melis Das, Crox de Raaf, Irma de Krekel, Bor de Wolf, Stoffel de Schildpad, Martha en Myra Hamster, Zaza Zebra, Willem Bever, Zoef de Haas, Doortje Spreeuw, Droes de Beer, Meindert het Paard, Gerrit de Postduif, Jodokus de Marmot, Juffrouw Kato Ooievaar, Truus de Mier, Chico Lama, Isadora Paradijsvogel, Blinkert de Bliek, Margareta Bontekoe, Sjefke Schelm, George de Wezel, Toeter de Olifant, Arie de Rat, Ed Bever, Woefdram, Zoef de Haas, Lowieke de Vos, Flora Nachtegaal, Pepijn de Kater, Timme de Hond, Toeter de Olivant, Plons de Kikvors, Wasa de Beer, Teun Stier, Tijl Schavuit, John Maraboe, Orm de Aap, Koning Arthur de Leeuw, Stokebrand de Mug, Gies de Vlieg, Arie de Rat en ongetwijfeld nog meer.

In 2018 werd er nog een nieuwe film uitgebracht en in 2019 werd de serie uitgebracht op Netflix. Sinds 19 april kun je nieuwe afleveringen bekijken.