Soort Dekbedden

In ons assortiment vind je verschillende soorten dekbedden terug. Wij bieden zowel 4-seizoenen als enkele en zomer dekbedden aan. De dekbedden zijn verkrijgbaar met verschillende vullingen zoals wol, dons, katoen, synthetische vezels en bamboe.

Soort Dekbedden

Ook bieden wij een keur aan verschillende maten aan. Van een dekbed speciaal voor ledikantjes tot extra brede en extra lange dekbedden. Een 4-seizoenen dekbed bestaande uit 2 aparte delen, een enkel dekbed is geschikt voor de koudere nachten en een zomer dekbed is speciaal voor de warmere nachten.

Vulling

De vullingen hebben allemaal verschillende eigenschappen. Bamboe, katoen, wol, dons en veren zijn natuurlijke producten, maar ééntje hiervan is van nature geschikt voor mensen met allergieën. Wol voelt zwaar aan, dons juist erg licht. Voor meer informatie over de verschillende vullingen en de voor- en nadelen, klik hier.

Tijk

Dit is dus exclusief vulling. Het is belangrijk dat de tijk dicht genoeg is om de vulling binnen te houden.  Bij het kiezen van een dekbed is het belangrijk om ook naar de tijk te kijken. Vaak is de tijk gemaakt van een natuurproduct zoals katoen, eventueel gemengd met satijn. Bij sommige dekbedden is de tijk gemaakt van synthetisch materiaal, hierdoor is het dekbed goedkoper, dit kan voor sommige mensen echter als benauwend worden ervaren.

Stiksel

Ook de stikking van de tijk is belangrijk. Sommige dekbedden hebben een vakpatroon. Hierbij worden de boven- en ondertijk direct op elkaar gestikt. Dit wordt ook wel directe stikking genoemd en vaak toegepast bij de ‘lichtere’ dekbedden. Bij warmere dekbedden worden de boven- en ondertijk vaak niet direct op elkaar gestikt. Dit wordt cassette stikking genoemd. Er wordt tussen de boven- en onderkant van de tijk een ‘stegband’ geplaatst die zorgt dat bijvoorbeeld de dons binnen de vakken blijft. Deze stikking is ontwikkeld om er voor te zorgen dat er geen koudebrug ontstaat bij het stiksel.