Maten

Maten

Als je goed slaapt, heeft dat effect op je dagelijks leven. Het is daarom erg belangrijk dat je het juiste beddengoed hebt. Daarbij begint het onder andere bij de juiste maat van het dekbedovertrek. Uiteraard kies je eerst een maat dekbed en wil je een dekbedovertrek wat dezelfde afmetingen heeft. Advies over welke maat je het beste kunt kiezen, lees je in deze blog.

In ons assortiment vind je veel verschillende maten dekbedovertrekken. Een dekbedovertrek voor een ledikant van 100 x 135 cm en een overtrek voor junioren van 120 x 150 cm. Éénpersoons dekbedovertrekken hebben wij in de maten 135 x 200 cm (DE), 140 x 200 cm, 140 x 220 cm en 160 x 200 cm (PL). Tweepersoons dekbedovertrekken bieden wij aan in de maten 200 x 200 cm (DE, met afwijkende kussenslopen), 200 x 200 cm en 200 x 220 cm. Lits-jumeaux overtrekken hebben wij in de maten 240 x 200 cm en 240 x 220 cm. Extra brede overtrekken hebben een afmeting van 270 x 220 cm.

Over het algemeen houden wij altijd aan dat als je zelf niet langer bent dan 180 cm, je toe kunt met een dekbed van 200 cm. Ben je langer dan 180 cm, kies dan voor een dekbed van 220 cm. Uiteraard is jouw eigen voorkeur ook belangrijk bij de keuze.

Per merk verschilt het wat voor instopstrook het dekbedovertrek heeft. Dit hebben wij bij de specificaties van de artikelen aangegeven. Romanette en Satin d’Or hebben bijvoorbeeld een instopstrook over de gehele breedte van het overtrek. De instopstrook is zo’n 40 cm lang. Overtrekken van Aneeza en Essara hebben over het algemeen een flessenhals. Hierbij is een deel van de onderkant dichtgestikt en is er een kleine opening. Daar zit dan nog een losse instopstrook aan,d ie niet over de gehele breedte loopt.


Materiaal

In ons assortiment vind je dekbedovertrekken van verschillende materialen terug. Zo is er voor ieder wat wils. Ieder materiaal heeft andere eigenschappen en voor- en nadelen. Deze hebben wij voor je op een rijtje gezet in deze blog.

De materialen die wij aanbieden zijn katoen, katoen satijn, micropercal, flanel, gemengd katoen, percal katoen en twill katoen. Katoen en flanel zjin natuurlijke producten. Micropercal is een synthetische stof en gemengd katoen bestaat uit zowel katoen als synthetische garens.


Merken

Om je de keus te geven, bieden wij dekbedovertrekken van verschillende merken aan. In ons assortiment vind je onder andere de merken Aneeza, Disney, DreamHouse, Duimelot, Essara, Fancy Embroidery, PrimaViera Deluxe, Romanette, Satin d’Or, So Cute, Sofiben, Universal en Zensation. Elk merk heeft zijn eigen dessins.

Disney en Universal bieden prachtige gekleurde prints van de helden van nu als Frozen, Cars, Star Wars en Paw Patrol. Duimelot biedt vrolijke, gekleurde overtrekken voor de kleintjes. Satin d’Or en Romanette bieden simpele, elegante en prachtige designs van hoogstaande kwaliteit. Zensation en Fancy Embroidery hebben dekbedovertrekken in het assortiment in basiskleuren met een klassieke uitstraling. Sofiben biedt prachtige overtrekken met een handige rits zodat het verwisselen een koud kunstje wordt. So Cute is een jong merk wat gericht is op meidenkamers. Felle kleuren, romantische afbeeldingen en bloemen wisselen elkaar af.

Zoals je ziet valt er over ieder merk wel wat te zeggen. Uiteindelijk is het jouw smaak die de doorslag geeft, dus duik eens in ons assortiment om te kijken wat er voor jou bij zit.