Lakens

Bij dekbeddenvoordeel.nl vind je ook lakens in het assortiment. Lakens werden vroeger veel gebruikt in combinatie met (wollen) dekens.

Geen producten gevonden...
Lakens

Lakens werden vroeger veel gebruikt in combinatie met (wollen) dekens. Deze dekens kriebelden nogal en door er een laken onder te gebruiken werd dat gekriebel tegengegaan. Daarnaast waren de dekens erg zwaar en na het wassen duurde het lang voordat ze droog waren. Door een laken te gebruiken, kon deze tussendoor snel gewassen worden zonder dat de deken ook gewassen werd.

Tegenwoordig worden lakens ook gebruikt onder dekbedden met een dekbedovertrek. Sommige mensen vinden het nogal een klus om het dekbedovertrek te verwisselen. Door een laken te gebruiken, hoeft dat minder vaak en was je gewoon het laken uit. Ook in de zomer biedt een laken uitkomst. Een katoenen laken blijft lekker koel en er ligt toch iets over je heen.

Maat

Wij bieden lakens aan in drie verschillende maten. De éénpersoons heeft een afmeting van 150x260 cm. De tweepersoons heeft een afmeting van 200x250 cm en de lits-jumeaux heeft een afmeting van 240x260 cm. De lakens zijn dus een stuk langer als dat een dekbed of dekbedovertrek normaal is. Dit is speciaal gedaan zodat je het laken aan de bovenrand van het dekbed een stuk om kunt slaan en je toch nog genoeg lengte hebt om het laken ook in te stoppen.

Materiaal

In ons assortiment vind je lakens van 100% katoen en flanel. De katoenen lakens voelen lekker koel aan en nemen vocht goed op. Ideaal voor de warmere periodes van het jaar. Flanellen lakens voelen juist lekker zacht en warm aan. Ze passen zich snel aan jouw lichaamstemperatuur aan en zijn heel geschikt voor de koude nachten.